Weryfikacja na podstawie allegro

Wszystko o weryfikacjach

Re: Weryfikacja na podstawie allegro

Postprzez pepetoja Śr wrz 17, 2008 16:37

Weryfikujac sie w kokos badz zalogowany na allegro - chyba latwo udowodnic, ze logujac sie wczesniej z innego IP i bez wylogowania nie mogles zalogowac sie z innego IP i narobic bubu w pol minuty.

Poza tym - co niby da takiej osobie narobienie bubu na Twoim koncie na allegro - cos ukradnie?
pepetoja

Postprzez inwestorkar Śr wrz 17, 2008 16:56

pepetoja napisał(a):Weryfikujac sie w kokos badz zalogowany na allegro - chyba latwo udowodnic, ze logujac sie wczesniej z innego IP i bez wylogowania nie mogles zalogowac sie z innego IP i narobic bubu w pol minuty.

Poza tym - co niby da takiej osobie narobienie bubu na Twoim koncie na allegro - cos ukradnie?

Coś zalicytuje i w konsekwencji zawrze umowę.

M.
inwestorkar

Postprzez severson Śr wrz 17, 2008 18:47

pepetoja napisał(a):Weryfikujac sie w kokos badz zalogowany na allegro - chyba latwo udowodnic, ze logujac sie wczesniej z innego IP i bez wylogowania nie mogles zalogowac sie z innego IP i narobic bubu w pol minuty.

Jak nie mogłem? Robiłem już takie rzeczy, że siedząc fizycznie [s]na[/s] przy jednym komputerze logowałem sie do jednego serwisu z dwóch miejsc (dość odległych na oko) jednocześnie.

A co może?
Na przykład zmienić dane (konto, adres do wysyłki, e-mail) ?
Aukcję wystawić z numerem konta w treści?
Poprosić o wysyłkę towaru na inny adres?
A mało to ludzi chętnych do zaszkodzenia innym całkowicie bezinteresownie?

A, i jeszcze jedna rzecz. Jeśli ktoś się zaloguje na stronie www, to może "trzymać" sesję nawet po zmianie hasła, nie sądzę żeby na allegro było inaczej. Skojarzysz ewentualne nadużycie z podaniem hasła na mniej niż 6 sekund, trzy miesiące temu?

Oczywiście wszystko to czysto teoretycznie, prawdopodobieństwo bardzo małe, ale liczy się co innego - że taki poważny serwis uczy użytkowników takiego postępowania ze swoimi hasłami.
severson

Postprzez Miky Śr wrz 17, 2008 20:21

Zdaje się, że zmiana danych w Allegro wymaga ponownego podania hasła, więc jednokrotne zalogowanie się akurat na to nie pozwoli.
Miky

Postprzez severson Śr wrz 17, 2008 20:37

Miky napisał(a):Zdaje się, że zmiana danych w Allegro wymaga ponownego podania hasła, więc jednokrotne zalogowanie się akurat na to nie pozwoli.

Ale dwukrotne pozwoli, w czym problem? ;]
severson

Postprzez pepetoja Śr wrz 17, 2008 21:34

IMHO szukasz dziury w calym, ale znajduje zrozumienie dla Towjej idei. Choc sie nie zgadzam. Idac dalej, nie powinienes wychodzic z domu, bo gzyms moze spasc na glowe. Zreszta w domu tez mozna miec wypadek.
pepetoja

Postprzez bhastek Pt wrz 19, 2008 17:41

Mhelkir napisał(a):Prawda, sam nie wystawiłem nieraz negatywa by nie dostać zwrotnego, bo młode konto i chciałem mieć ładny rating pozytywów ;)
a czasem trafiałem na jeszcze lepszy numer: sprzęt (dual sim card za 9zł) nie działał, ale w karcie gwarancyjnej kolesia/sklepu sobie zaznaczyli że za jak dostaną sprzęt bez wad to za pracę zbędną serwisu naliczają 30,5zł kosztów o.o

Za takie coś, to IMHO UOKiK powinien im się dobrać do zadka.
bhastek

Postprzez Mhelkir Pt wrz 19, 2008 22:47

bhastek napisał(a):
Mhelkir napisał(a):Prawda, sam nie wystawiłem nieraz negatywa by nie dostać zwrotnego, bo młode konto i chciałem mieć ładny rating pozytywów ;)
a czasem trafiałem na jeszcze lepszy numer: sprzęt (dual sim card za 9zł) nie działał, ale w karcie gwarancyjnej kolesia/sklepu sobie zaznaczyli że za jak dostaną sprzęt bez wad to za pracę zbędną serwisu naliczają 30,5zł kosztów o.o

Za takie coś, to IMHO UOKiK powinien im się dobrać do zadka.

może, na pewno jak będę miał chwilę czasu to wyśle mu polecony że żądam wymiany na nowy zgodnie z kodeksem cywilnym i towarem niezgodnym z umową, nie korzystając z gwarancji.
a potem pomyśle czy nie założyć sprawy o coś wartego 10zł XDDD
Mhelkir

Poprzednia strona

Powrót do Weryfikacja użytkowników