Weryfikacja na podstawie allegro

Wszystko o weryfikacjach

Re: Weryfikacja na podstawie allegro

Postprzez swiecki45 So cze 07, 2008 15:50

samurai_mivec napisał(a):
Konsultant1 napisał(a):Witam.
Uprzejmie informuję, że weryfikacja allegro opiera się na ogólnodostępnym webapi wystawionym przez allegro.pl (webapi.allegro.pl). Możemy zatem śmiało zachęcić do weryfikacji, która jest dobrowolna i bezpłatna. Podane dane, szczególnie hasło, nie są rejestrowane w bazie danych systemu kokos.pl. Wynik weryfikacji jest aktualny tylko w momencie jej przeprowadzenia. Użytkownik może ponownie skorzystać z weryfikacji w dowolnym momencie (zakładka "weryfikacja allegro").

Moim skromnym zdaniem wystarczyło by aby PB podał w kokosie swój login do allegro (bez hasła) i został poproszony o umieszczenie na stronie "O mnie" pewnego wygenerowanego ciągu znaku np w kolorze białym który był by nie widoczny na stronie, ale pozwalał by kokosowi zweryfikować to że jest właścicielem danego konta. Można by było umieścić przykładowy kod który ma wkleić na stronie o mnie, każdy sobie by z tym poradził. Widać jak się chce to można ;)
Oj jednak za bardzo zaczynasz komplikowac.Osobiscie nie mam strony "o mnie" i nie zamierzam jej tworzyc,chyba ze zajme sie handlem na wieksza skale.
swiecki45

Postprzez samurai_mivec So cze 07, 2008 16:35

Ale wykonać ctrl+c i ctrl+v jesteś w stanie ? A kto Ci każe tworzyć stronę "O mnie"? To jest tylko przykład że można to załatwić bez logowania. I nie musisz do tego mieć gotowej strony "O mnie". Do tego to chyba PB zależy na uwiarygodnieniu się więc myślę że są w stanie wykonać taką trudną operację :mrgreen:
www.mivecsoft.pl
samurai_mivec

Postprzez Offik So cze 07, 2008 16:54

od dwóch dni próbuję się zweryfikować i nic z tego...komunikat jak poniżej...:

An internal server error occurred. Please try again later.
http://www.eset.antyvir.com.pl
Offik

Postprzez Kuba Wt cze 10, 2008 10:49

Weryfikacja już działa poprawnie. Mieliśmy wczoraj problem z połączeniem. Przepraszamy za utrudnienia.
Uprzejmie informuję, że nie odpowiadamy na wiadomości prywatne. Indywidualne zapytania proszę kierować na adres kontakt@kokos.pl
Kuba

Postprzez Estratos Cz cze 12, 2008 10:35

a u mnie nie dziala :(

"Nie udało się pobrać danych z Allegro. Niepoprawna wersja kategorii lub pol sprzedazy. Prosze sprawdzic lokalne wersje i uaktualnic oprogramowanie!"

oczywiscie podaje wszystkie dane prawidlowo, login, email i haslo z allegro :)
Estratos

Postprzez Kuba Cz cze 12, 2008 14:13

Witam.
Niestety problem z weryfikacją może się czasami powtarzać. Ma on związek z okresową zmianą klucza w allegro. Nasz dział techniczny stara się rozwiązać problem.

Z planowanych zmian drobnych warto dodać, że pod weryfikacją będzie niebawem widoczna data jej wykonania.
Uprzejmie informuję, że nie odpowiadamy na wiadomości prywatne. Indywidualne zapytania proszę kierować na adres kontakt@kokos.pl
Kuba

Postprzez bartosz.w Cz cze 12, 2008 15:11

Konsultant1 napisał(a):Z planowanych zmian drobnych warto dodać, że pod weryfikacją będzie niebawem widoczna data jej wykonania.

A czy weryfikację można powtórzyć po jakimś czasie?
bartosz.w

Postprzez Kuba Cz cze 12, 2008 15:32

Można wielokrotnie.
Kuba

Postprzez Aneczka Pt cze 20, 2008 13:32

Witam,

mam następujące pytanie dotyczące weryfikacji allegro,

mam w 100% ładne allegro (0 negatywnych komentarzy), prócz tego, że 2 razy allegro zwróciło sprzedającemu prowizję, ponieważ nie sfinalizowałam transakcji,

wczoraj parę razy próbowałam to konto autoryzować na kokosie i NIC, i jest napisane

"Nie udało się pobrać danych z Allegro. Błędny identyfikator sesji. Proszę spróbować zalogować się jeszcze raz! - Twoje konto zostało zablokowane."

Trochę mi szkoda tego allegro, ale może ktoś to potwierdzić z osób z forum, czy konto zawieszone nie da się tutaj zweryfikować?
Aneczka

Postprzez radiesteta So cze 21, 2008 00:56

A ja nadal nie bardzo rozumiem dlaczego weryfikacja allegro musi polegać na podawaniu swojego hasła. To, że nie jest ono nigdzie zapisywane jakoś mnie nie przekonuje. To jest złamanie elementarnych zasad korzystania zarówno z allegro jak tez innych serwisów Jeśli dobrze rozumiem to ten WebAPI działa tak jak Outlook albo coś takiego ? Ale takie aplikacje mam zainstalowane u siebie na kompie i wiem, ze jak tam zapisuję hasła to są one szyfrowane odpowiednim algorytmem i do tego sam dbam o aktualizacje do antywira i Windy. Czy nie ma sposobów weryfikacji mniej kontrowersyjnych ? Jak komuś sie włamią na konto allegro i poważnie ktoś napsoci będzie zamieszanie i allegro może twierdzić, że złamał regulamin serwisu.
radiesteta

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Weryfikacja użytkowników