Weryfikacja na podstawie allegro

Wszystko o weryfikacjach

Re: Weryfikacja na podstawie allegro

Postprzez Kuba Cz cze 05, 2008 11:37

Witam.
Uprzejmie informuję, iż od teraz dostępna jest weryfikacja konta na podstawie konta w allegro.pl. Aby zweryfikować swoje konto wystarczy skorzystać z zakładki "weryfikacja allegro" dostępnej po zalogowaniu do systemu kokos.pl. Następnie proszę postępować zgodnie z zawartymi wskazówkami.

Pozdrawiam.
Uprzejmie informuję, że nie odpowiadamy na wiadomości prywatne. Indywidualne zapytania proszę kierować na adres kontakt@kokos.pl
Kuba

Postprzez bartosz.w Cz cze 05, 2008 14:47

Jakie dane są prezentowane dla użytkowników kokosa po zweryfikowaniu?
bartosz.w

Postprzez Kuba Cz cze 05, 2008 14:55

bartosz.w napisał(a):Jakie dane są prezentowane dla użytkowników kokosa po zweryfikowaniu?

W kokosie po weryfikacji konta allegro.pl widać nick, datę rejestracji, ilość komentarzy pozytywnych i negatywnych.
Uprzejmie informuję, że nie odpowiadamy na wiadomości prywatne. Indywidualne zapytania proszę kierować na adres kontakt@kokos.pl
Kuba

Postprzez bartosz.w Cz cze 05, 2008 14:59

Konsultant1 napisał(a):W kokosie po weryfikacji konta allegro.pl widać nick, datę rejestracji, ilość komentarzy pozytywnych i negatywnych.

A co się wyświetla, jeśli konto jest np. zawieszone, bądź usunięte? To, że jest nick, wcale nie musi oznaczać, że każdy wyszuka tego kogoś na allegro i spojrzy na szczegółowe dane. A co, jeśli znam login, hasło i email do innego konta?
bartosz.w

Postprzez Kuba Cz cze 05, 2008 15:07

Witam.
Daliśmy Państwu narzędzie. Jak będą Państwo z niego korzystać, to wyłącznie Państwa sprawa. Allegro ma własny system weryfikacji użytkowników, a kokos własny. Dzięki "połączeniu" kont, mają Państwo szerszą wiedzę o Pożyczkobiorcy. Powiązanie konta w kokos.pl z danymi z allegro ma Państwu ułatwić podjęcie decyzji o inwestowaniu, ale nie może być jedynym wyznacznikiem. Mogą Państwo np. skontaktować się z osobą o podanym nicku na allegro i sprawdzić, czy ma wiedzę o koncie na kokos.pl.
Kuba

Postprzez pepetoja Cz cze 05, 2008 15:14

Konsultant1 napisał(a):Witam.
Daliśmy Państwu narzędzie. Jak będą Państwo z niego korzystać, to wyłącznie Państwa sprawa. Allegro ma własny system weryfikacji użytkowników, a kokos własny. Dzięki "połączeniu" kont, mają Państwo szerszą wiedzę o Pożyczkobiorcy. Powiązanie konta w kokos.pl z danymi z allegro ma Państwu ułatwić podjęcie decyzji o inwestowaniu, ale nie może być jedynym wyznacznikiem. Mogą Państwo np. skontaktować się z osobą o podanym nicku na allegro i sprawdzić, czy ma wiedzę o koncie na kokos.pl.

Informacja o tym, ze Kokos nie gwarantuje, ze osoba ktorej dane profilu Allegro ogladamy, jest ta sama, ktora ma konto na Kokos i ze jest to polaczenie kont na podstawie deklaracji zlozonej przez uzytkownika Kokos, nie weryfikowanej przez Kokos powinna sie znalezc nie tu, tylko przy danych kazdej osoby, ktora sie zweryfikowala. Inaczej znow 99% inwestorow bedzie myslec, ze dajecie pewnosc weryfikacji.
pepetoja

Postprzez Igomi Cz cze 05, 2008 15:46

Uważam, że weryfikacja przez allegro powinna być znacznie bardziej uwidoczniona w serwisie. Ja osobiście zamierzam inwestować jedynie na aukcjach osób zweryfikowanych przez allegro... jednak klikanie i szukanie takich osób znacznie uprzykrza i wydłuża czas spędzony przy poszukiwaniu najlepszych inwestycji. Jeżeli wyciągniecie informację o zweryfikowaniu osoby na allegro na spisie aukcji, będzie to dla nich dodatkowa"reklama".. szybciej zbiorą pieniądze,.. a przecież o to chyba właśnie chodzi?

Pozdrawiam
Igomi

Postprzez faron4 Pt cze 06, 2008 06:33

Weryfikacja na Allegro kompletnie nic dla mnie nie znaczy. Kolejne pseudozabezpieczenie.
Sama weryfikacja też się mi nie podoba. Dlaczego ja mam kokosowi podawać moje hasło?? NIGDY!
faron4

Re:

Postprzez Kuba Pt cze 06, 2008 07:21

faron4 napisał(a):Weryfikacja na Allegro kompletnie nic dla mnie nie znaczy. Kolejne pseudozabezpieczenie.
Sama weryfikacja też się mi nie podoba. Dlaczego ja mam kokosowi podawać moje hasło?? NIGDY!

Witam.
Zwracam uwagę, że weryfikacja ta nie jest obowiązkowa. Co jednak najważniejsze: nie zachowujemy w naszej bazie danych wpisanych w zakładce "weryfikacja allegro". Nie mamy też dostępu do danych, które zostały podane w systemie allegro.pl.
Kuba

Postprzez COB Pt cze 06, 2008 08:40

Czy ja dobrze przeczytałem, że trzeba podać swoje hasło do konta allegro?! Powiedzcie proszę, że to nie prawda.
Niezależne Forum Social Lending - http://SocLen.pl
Serwis informacyjny poświęcony pożyczkom bezpośrednim - http://SocLen.info
COB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Weryfikacja użytkowników